Laser systemer

Hvordan fungerer lasergravering?

Laserkilden producerer en kraftig og koncentreret lysstråle som har nok energi til at opvarme og fordampe materialet i fokuspunktet. Laserteknologien er berøringsfri og mærker hårde materialer hurtigt og tydeligt med høj nøjagtighed.

Vi tilbyder forskellige løsninger tilpasset dit behov. Vi leverer lasermaskiner baseret på fire forskellige laserkilder med hver sine egenskaper, CO2, Fiber, Green, samt vores egen udviklede Hybrid (DPSS) laser. Vi leverer tre typer maskiner kombineret med de nævnte laserkilder. Vi leverer modeller beregnet for integration, fritstående arbejdsstationer og desktop modeller.

Stor lasermerker for større graveringLasergravering for mindre gravering av blant annet QR-koderMindre standalone graveringsmaskiner

Ingen mekanisk påvirkning

Laseren arbejder uden mekanisk slidtage eller påvirkning af emnet som skal mærkes. Laser passer til næsten alle type produktioner, alt fra estetisk pen mærking på ædle metaler, til ultra hurtig "on-the-fly" mærking i produktionsmiljø. De fleste lasermærketeknikker bruger ikke kemikalier, skære / køleolie eller andre tilsætninger. Du kan opnå tre forskellige effekter med lasergravering, termisk mærking i overfladen, fjernelse af materiale eller fjernelse af overfladelag.

Aftræk er vigtigt

Når en laser mærker, graverer eller skærer i forskellige materialer, udvikles der gasser, damp og støvpartikler som spredes i maskinen. 

Graden af forurening, og om gasserne / partiklerne kan klassificeres som skadelige ved indånding, afhænger af materialet som graveres eller skæres. Man kan ikke udelukke at oksider fra grundmaterialet frigives, sammen med forskellige skadelige gasser, som klor, benzen og phosgener.

Maskinens levetid

Den høje temperatur som opstår fører til at gassen i nærheden af fokuspunket slår op mod linsen og forurener den. Dette fører til mattering / fastbrænding af smuds som laver "ar" i fokuslinsen som hurtigt svækker effekten på laseren. Luftbårne partikler kan også forårsage problemer for laseren hvis de ikke ventileres ud af kabinettet, med tab af nøjagtighed og effekt som resultat.

Filtersystemer

Den bedste metode til at undgå problemer med udstødning og støv, er at fjerne den luftbårne forurening så hurtigt og fuldstændigt som muligt ved brug af et filtreringssystem. Alle vores lasermaskiner kan tilbydes med et tilpasset filltersystem.

 

 

 *   = Muligt med laserpray eller pasta
** = special integration
 

 

Her finder du en oversigt med hjælp til Laser indstillinger: Laser-indstillinger.pdf